عقد تفاهم نامه های همکاری روابط اقتصادی خوی و وان ترکیه

عقد تفاهم نامه های همکاری روابط اقتصادی خوی و وان ترکیه

نشست مشترک مسوولان شهرستان خوی و وان ترکیه آغازگر عقد تفاهم نامه های همکاری مختلف فرهنگی و اقتصادی بین این شهرها بوده و فصل جدیدی از روابط را رقم زده است.

به گزارش خات نیوز سفر سه روزه هیات ترکیه ای متشکل از والی وان و 17 نفر از مسوولان این استان به خوی در توسعه مناسبات میان 2 کشور دوست ایران و ترکیه و افزایش مبادلات ارزی نقشی پررنگ خواهد داشت.

خوی به سبب نزدیکی و هم مرز بودن با کشور ترکیه، همواره مناسبت های اقتصادی و فرهنگی زیادی در طول تاریخ با وان داشته است.

وجود گذرگاه مرزی رازی و تردد سالانه بیش از یکهزار مسافر و گردشگر از خوی و وان نیز بر اهمیت تقویت روابط فرهنگی میان 2 شهر افزوده تا جایی که طرح تعریض جاده خوی ـ رازی و توسعه این گمرک بارها مسوولان کشوری را به این مرز پرتحرک کشانده است.

ظرفیت اقتصادی و فرهنگی خوی مورد توجه وان قرار گیرد

فرماندار خوی در نشست با والی و مسوولان شهر وان ترکیه که در محل شورای اسلامی شهر این شهرستان برگزار شد، با برشمردن ظرفیت های شهرستان گفت: خوی با جمعیت نزدیک به 400 هزار نفر بزرگترین تولید کننده تخمه آفتابگردان در خاورمیانه بوده و وجود آرامگاه شمس تبریزی این شهر کهن را به کانون توجه ادبا و علما تبدیل کرده است.

سید محمد عابدی افزود: وجود اشتراک های فرهنگی و مرز رسمی رازی نیز بر اهمیت توسعه مناسبات خوی و وان افزوده است و برای گسترش روابط با مردم کشور دوست و برادر ترکیه آمادگی داریم.

خواهرخواندگی خوی و وان

«مراد زورلو اوغلو»، والی شهر وان ترکیه نیز در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از مهمان نوازی و استقبال مسوولان خوی اظهار داشت: اشتراکات زیادی بین دو شهر وجود دارد اما آنطور که باید از تمام ظرفیت ها استفاده نشده است و امیدواریم روابط دوستانه بین 2 شهر بیش از پیش توسعه پیدا کند.

وی با تاکید بر گسترش صنعت توریسم، افزود: نشست های مشترک تجار، فعالان اقتصادی و اساتید دانشگاهی موضوعی می تواند زمینه ساز برنامه ریزی مدیران شهری برای توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی باشد.

والی وان همچنین اضافه کرد: با توجه به علایق مشترک بین خوی و وان، عقد تفاهم نامه فرهنگی می تواند اولین گام موثر در گسترش ارتباطات باشد و ما پیگیر این رویداد ارزشمند خواهیم بود.

برگزاری هفته فرهنگی خوی در وان

شهردار خوی در این نشست مشترک گفت: مهمترین گام در جهت توسعه تعاملات تشکیل جلسات در سطوح مختلف مدیریت شهری است و ساختار فرهنگی این 2 شهر امکان تدوین بسیاری از رویدادهای فرهنگی، هنری و اجتماعی را فراهم می کند.

محرم اکبرزاده با اشاره به برخی از مزیت های نسبی گردشگری خوی، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و تاریخی و وجود ابنیه های تاریخی و طبیعی خوی و وان لزوم تشکیل کمیته مشترک برای تدوین و انتشار کتاب مشترک گردشگری این 2 شهر پیشنهاد می شود.

وی تاکید کرد: سرمایه گذاری مشترک و احداث مجتمع خدماتی رفاهی در طول جاده خوی، رازی و وان می تواند اقدام خوبی برای افزایش رفاه مسافران باشد.

اکبرزاده گفت: برگزاری نمایشگاه های اختصاصی آثار هنرمندان توانمند خوی در شهر وان در زمینه های صنایع دستی، هنرهای تجسمی، سوغات، فرش و محصولات کشاورزی هم می تواند در معرفی ظرفیت های خوی موثر باشد.

شهردار خوی افزود: نامگذاری یکی از میادین یا خیابان های اصلی شهر وان به نام خوی و بالعکس نیز یکی از پیشنهادهایی است که می تواند با همت مدیران هر 2 شهر اتفاق بیافتد.

وی افزود: تبادل اطلاعات در مورد آخرین دستاوردهای مدیریت شهری هم از دیگر مواردی است که در تقویت روابط فرهنگی و اقتصادی خوی و وان موثر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، شهر وان در 80 کیلومتری مرز رازی خوی قرار دارد و در طول تاریخ 2 کشور ایران و ترکیه، همواره گذرگاه اقتصادی و تجاری بوده است.

3072/7132/7129

انتهای پیام /*  ایرنا

همچنین ببینید

برخورد کشتی بزرگ تفریحی به یک کشتی موتوری در بدروم 

برخورد کشتی بزرگ تفریحی به یک کشتی موتوری در بدروم 

برخورد کشتی بزرگ تفریحی به یک کشتی موتوری در بدروم به گزارش خات نیوز کشتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *